جدیرترین اخبار :
  • همه موظف به ارائه خدمات به سرمایه گذاران هستیم مناطق آزاد جای جذب سرمایه و بویژه جذب سرمایه گذاری خارجی است
  • تمدن سازی و آبادانی سواحل مَکُران در دستور کار است
  • توسط معاون اول رییس جمهور؛ تصویب‌نامه مجوز ورود خودروهای نو به مناطق آزاد ابلاغ شد
  • گزارش اقدامات مناطق آزاد در توسعه اقتصاد دریا محور
  • بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به همراه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف

آخرین وضعیت کارخانه فولاد چابهار

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/02/15 | تعداد بازید :4721
مجتمع فولاد چابهار با ظرفیت نهایی ۳.۸ میلیون‎تن فولاد در منطقه آزاد چابهار با پیشرفت ۱۵ درصدی درحال ساخت است. به نظر می‌رسد بهره‌برداری فاز نخست آن تا دو سال دیگر زمان ببرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از  ایسنا، شرکت فولاد مکران در سال ۱۳۹۳ به صورت سهامی خاص در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی منطقه آزاد تجاری چابهار به ثبت رسیده است. مجتمع فولاد چابهار در سال ۱۳۹۴ با حضور مسئولان وقت کلنگ‌زنی شد. فاز اول فولاد مکران بعد از دریافت مجوزهای زیست محیطی در حال حاضر در زمینی به وسعت ۳۰۰ هکتار در حال اجراست. افق تولید فولاد در چابهار سالانه ۱۰ میلیون فولاد است.

طرح فولاد مکران در چابهار با هدف پاسخ‌دهی به نیاز بازارهای داخلی و خارجی در افق سال ۱۴۰۴ شامل واحدهای گندله سازی، احیای مستقیم، فولادسازی، نورد گرم ورق، نورد مقاطع و نورد سیم میلگرد اجرا می‌شود و هم اکنون مرحله نخست از مجموع واحدهای یادشده شامل احداث یک واحد اسفنجی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال در دستور کار این شرکت قرار دارد. میزان تولید در فاز دوم نیز به همین میزان است و در مجموع تولید ۳.۸ میلیون تن فولاد برای این مجتمع پیش‌بینی شده است.

مدت اجرای طرح فولاد مکران از تاریخ تنفیذ قرارداد EPC با پیمانکار پرورژه (شرکت ایریتک) به مدت ۳۰ ماه (۲.۵ سال) است. این در حالی است که بهره‌برداری از فاز نخست آن زودتر از تابستان سال ۱۴۰۰ امکان‌پذیر نیست.

طبق اعلام مسؤولان این پروژه، کوره ۴۵۰۰ تنی این مجتمع فولاد به‌طول ۱۰۵ متر به‌طور کامل در اصفهان ساخته و به چابهار منتقل شده است. این پروژه بزرگ‌ترین تک‌مدول ساخته شده در ایران است که وزن سازه آن ۴۷۰۰ تن و وزن تأسیسات باری کوره که به آن اضافه خواهد شد بالغ بر ۵۰۰ تن است. ارتفاع سازه آن ۱۱۰ متر و اکثر تجهیزات پروژه داخلی‌سازی شده است.

راه‌اندازی بخش احیای مستقیم این پروژه با ظرفیت ۲.۲ میلیون تن در فاز دوم برنامه گنجانده شده است که بزرگ‌ترین پروژه در نوع خود در سطح خاورمیانه محسوب می‌شود.

این پروژه به ۴۰۰ متر مکعب آب در هر ساعت نیاز دارد که با توجه به نزدیکی آن به دریای عمان (فاصله هوایی ۴ کیلومتری) چندان نگران‌کننده به نظر نمی‌رسد. نکته اصلی نبود گاز لوله‌کشی در چابهار است که نیاز اصلی واحدهای صنعتی و تولیدی محسوب می‌شود که طبق اطلاعات واصله قرار است گاز طبیعی تا شهریور سال ۱۳۸۹ به چابهار و این منطقه برسد.

این پروژه با اکثریت سهام بخش خصوصی (۹۰ درصد) در حال اجراست و سهامداران این شرکت شامل گروه مالی بانک ملت، صندوق سرمایه‌گذاری شرکت پاسارگاد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)، هولدینگ توسعه صنایع معدنی امید و سازمان منطقه آزاد چابهار هستند. برای اجرای این پروژه ۱۳۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی تسهیلات گرفته شده که بازپرداخت آن ۳۰ ماه بعد (۲.۵ سال) آغاز می‌شود.

این پروژه برای ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند و طبق مذاکرات انجام شده با دانشگاه‌های چابهار مقرر شده که ۳۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان آنها در رشته‌های مرتبط در این پروژه استخدام شوند.

نزدیک‌ترین واحد تولید فولاد به این پروژه، فولاد کرمان است که حدود هزار کیلومتر با آن فاصله دارد.

 

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل